Topic-icon Alde 3010 strömpik

  • Jan Gunnare
  • Jan Gunnare Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
2 år 2 månader sedan #43979 av Jan Gunnare
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Hej
När jag kopplar i 230V i vagnen så brinner glasrör säkringen 12V 3,15A i Aldepannan. Jag har provat att slå av huvudsäkringarna till vagnen när jag kopplar in 230V med samma resultat. Det uppstår antagligen en strömpik när 230V kopplas in. När 230V är inkopplad kan jag byta säkring och det fungerar. Det sitter en Toptron Elektronik låda mitt i vagnen från vars 12V till Aldepannan matas, när allt är igång är det stabilt 12.9 V spänning till pannan. Fram i vagnen sitter Dometic SMP190-01 omvandlare Input: 230V/50HZ alt 12,7V 35A Output: 12.7V 35A . Fram i vagnen finns också batteriet samt något som jag tror är en batteriladdare som matas med 12.7 V från Dometic samt dragfordonet via släpvagnskontakten. Var ska jag börja felsöka? Ha någon av er haft liknande fel.
:huh:

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
2 år 2 månader sedan #43985 av Torsten F
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Jag hade tidigare en vagn med Alde 3010 där en av de två 3,15A-säkringarna under den svarta kåpan gick sönder gång på gång. Efter telefonkontakt med en Aldeverkstad så fick beskedet att denna säkring var på gränsen till att vara underdimensionerad, så jag fick rådet att sätta i en 4A-säkring. Sen var problemet borta.
Det var fem år sedan så jag kommer inte ihåg vilken av säkringarna det var och inte om det var en trög säkring eller inte. Föreslår att du kollar med en Aldespecialist.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Jan Gunnare
  • Jan Gunnare Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
2 år 2 månader sedan #43989 av Jan Gunnare
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Tack för tipset Torste, med något kraftigare säkring. Jag har bytt kretskortet till pannan, troligtvis i onödan och då vågar jag inte testa med kraftigare säkring. Jag bytte till ett nytt Batteri Biltema 95Ah AGM batteri. Drog en ny matning direkt från batteriet till Aldepannan via ett relä som styrs av orginal strömförsörjningen till Aldepannan. Nu verkar det funka då batteriet blir som en buffert, vi får se i vinter hur det funkar. Man blir lite mörkrädd när man ser hur slarvigt allt el är draget i vagnen.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.124 sekunder
Powered by Kunena Forum