Topic-icon TV-problem 650 UMFE

  • Marcus
  • Marcus  Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
3 månader 3 veckor sedan #44166 av Marcus
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Hej
Första inlägget.

Köpte husvagn i vintras och tog ut den nu på våren. Vi är jättenöjda hittills men ett problem gör mig galen!

Vi har tv-antenn, Triax ser ut som ett ryndskepp. Antennkabel går ner till en Triax dosa, 1 sladd in, 2 ut (till uttag vid soffan samt uttag på utsidan

Vi får inte in någon kanal alls!

Vi har testat med olika antennsladdar från uttaget vid soffan (F-connector typ) 2 olika tv-apparater, extra box. Testat uttaget på utsidan

Ingen förändring

Antennen står riktad som de övriga på campingen

Frågan är om det är en förstärkare som sitter vid sladdarna eller en omvandlare? Den sitter fast monterad och elsladden går in i en stor dosa i garderoben

Vad brukar spöka i sådana här lägen? Vad kan spöka? Någon som har någon idé?

/Foggen

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
3 månader 3 veckor sedan - 3 månader 3 veckor sedan #44167 av Åke
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Har ett likadant rymdskepp och på undersidan finns en liten lysdiod som ska lysa då antennen får spänning. Lyser inte den så troligen är antingen 12volts eller 220volts-sladden inte inkopplad. I sämsta fall så är något trasigt.

495 UL DE LUXE 2015 Volvo XC60 4WD
Last edit: 3 månader 3 veckor sedan by Åke. Orsak: felstavat

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Marcus
  • Marcus  Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
3 månader 3 veckor sedan #44168 av Marcus
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Den lyser rött. Ska den det?
Men om det är på 220V eller 12v vet jag inte. Är inkopplad på 220V på campingplatsen men om det omvandlas till 12V vet jag inte

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Mer
3 månader 3 veckor sedan #44169 av Åke
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Har en sådan här antenn och den dioden lyser gult.
Testa att koppla direkt på antenn förstärkaren om du har en som den på bilden.

495 UL DE LUXE 2015 Volvo XC60 4WD

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Marcus
  • Marcus  Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
3 månader 3 veckor sedan #44170 av Marcus
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Jag har kollat upp lite på UFO antennen och nyare modeller lyser LED-dioden gult, äldre varianter röd eller grön.

Vår lyser röd så då borde det finnas ström till antennen och då borde fördelningsdosan som är en:

Triax IFP 502

Vad kan då vara problemet? Verkar väl ändå som att dosan är okej i och med att den ger ström till antennen. Finns ingen diod eller liknande på nätdelen

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

  • Marcus
  • Marcus  Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
Mer
3 månader 1 vecka sedan #44173 av Marcus
COM_KUNENA_MESSAGE_REPLIED_NEW
Nu funkar antennen och tv:n. Pillade en massa och fick in TV4 + TV6. SVT är totalt omöjligt känns det som. Jag vet att de ligger på olika Mhz, 498 vs 522 men antenns#tan är ju omöjlig att ställa in! Spelar ingen roll hur jag vrider eller vilken höjd jag har så är det kasst! På TV4/6 så funkar det fast med lite frysningar men är ändå bra. SVT finns över huvud taget inte med

Vad ska man göra?

Be Logga in eller Skapa ett konto ansluta till konversationen.

Sidan laddades på: 0.146 sekunder
Powered by Kunena Forum